https://imgix.femina.dk/2022-09-12/web2_shutterstock_2132120085_0.jpg
Annonce
ANNONCE

7 gode grunde til at gå en tur

19. september 2022
Annonce for Skechers. Foto: Unsplash
Foruden at lufte hunden eller hyggesnakke med veninderne, så er der i massevis af gode grunde til at gå en tur – både for helbredet og for hovedet. Vi giver dig syv af dem her.
Logo

Det kan indimellem være svært at hive sig selv ud for at gå en tur, og nok særligt nu, hvor det bliver koldere, vådere og mørkere. Men grundene til at gøre det tæller altså mange – og fordelene er store.

Det er desuden de færreste gåture, man fortryder, for når man først er kommet afsted, så er det for det meste både dejligt og opkvikkende.

Her har vi samlet syv fordele ved at gå en tur.

1. Du sover bedre

Du har helt sikkert på et tidspunkt efter en gåtur tænkt: “Ah, nu kommer jeg til at sove godt i nat”. Og den er god nok – fysisk aktivitet i løbet af dagen, herunder gåture, kan nemlig forbedre din nattesøvn. Går du udenfor, gør den friske luft dig desuden ekstra afslappet og sengeklar, så hvis du døjer med dårlig søvn, er det bestemt et forsøg værd.

2. Dit hjerte bliver stærkere

Når du er fysisk aktiv, nedsætter du risikoen for hjertesygdomme – og daglig bevægelse i form af gåture har også vist sig at have en væsentlig effekt. I et amerikansk studie med over 70.000 kvinder opdagede man, at den gruppe, der gik ca. 30 minutter om dagen, havde en reduceret relativ risiko for hjerte-kar-sygdomme på 30 procent – og at risikoen blev mindre, jo længere de gik, og med jo højere hastighed.

3. Du bliver mere kreativ

Nogle gange skal man lige sove på tingene, før de gode idéer kan blomstre – og andre gange skal man bare ud at gå! Flere tests har nemlig vist, at man tænker mere kreativt, når man går frem for at sidde. Så hvis du trænger til at lade tankerne få frit løb, eller hvis du jagter den helt geniale idé eller løsning, så er det med at finde de gode sko frem og komme afsted.

Støttende sko til gåturen

4. Du bliver gladere

Ud på tur – aldrig sur. En gåtur er selvfølgelig ikke et mirakelmiddel, der kan kurere alverdens hjertesorger og irriterende mennesker, men den kan altså gøre dig i bedre humør. Der er jo ikke noget dejligere end frisk vind i ansigtet og luft til hovedet! Studier viser desuden, at regelmæssige gåture kan mindske depressionssymptomer og stress.

5. Du mindsker risikoen for demens

Er du endnu ikke overbevist, så kan en gåtur altså også nedsætte din risiko for demens. Der kan være mange årsager til, at man udvikler demens, og en sund livsstil udgør ingen garanti mod det, men flere studier tyder på, at fysisk aktivitet såsom daglige gåture har en god effekt.

6. Du får (nærmest) mere tid

I den mindre dramatiske ende af spektret, så er en gåtur jo også næsten tid, du får foræret. Her kan du få lyttet til de podcasts og lydbøger, du ellers ikke har tid til, eller du kan få ringet til et forsømt familiemedlem, mens du hiver skridt ind på kontoen. På den måde får du også skabt tid til noget hyggeligt og socialt – og trænger du mest af alt bare til tid for dig selv, så er gåturen også din bedste ven.

7. Du kan lufte dine nye sko

Har du et nyt outfit, der skal vises frem? Et par nye sko, der skal ud i verden? Så er gangstien din helt egen catwalk. Det er dog ikke stiletterne, du bør finde frem på din gåtur – sørg i stedet for at finde dig et par sko, der giver støtte og stabilitet til fødderne, såsom Skechers Arch Fit. De skal trods alt bære dig gennem resten af livet.

Støttende sko til din gåtur

Kilder: videnskab.dk, sundhed.dk.

Skechers Arch Fit – skoen, dine fødder vil takke dig for

Skechers Arch Fit er en ny type indersål med fokus på svangstøtte. Skechers Arch Fit indersålen er udviklet på baggrund af 20 års data og 120.000 fodscanninger. Arch Fit giver stabilitet, balance og støtte, da fodens tryk fordeles jævnt over svangen. Skoen tåler maskinvask (gælder ikke skind) og findes med og uden snørebånd og i et stort udvalg af farver. Er du meget på fødderne i løbet af dagen, eller kan du bare godt lide at gå en tur, så er Skechers Arch Fit perfekt til dig.

Du finder din nærmeste Skechers forhandler på skechers.dk.

Læs også