Myter om færdigretter
Annonce
Træning og kost

5 myter om færdigretter, der ikke holder

Annonce for Danish Crown 4. marts 2022
Færdigretter har fået sig noget af et blakket ry, men vi skal ikke skære dem alle over én kam. Mange af myterne om dem holder nemlig ikke, så der er absolut ingen skam i at sætte dem på bordet – tværtimod kan du få mere tid til de ting, du sætter pris på i din hverdag.

Hverdagen kommer hurtigt til at gå med gøremål efter gøremål. Og aftensmaden er tit ét af dem. Men der er altså ingen grund til at bruge lang tid i køkkenet, hvis du ikke har lyst. Færdigretter er nemlig et genialt alternativ til travle dage – og de er altså ikke, hvad de har været.

Her afkræfter vi fem myter om færdigretter.

1. Færdigretter kan holde sig for evigt

Mange forbinder nok færdigretter med mad, der er blevet tilsat det ene og det andet for at kunne holde sig længe – og hvor udløbsdatoen er et par år ude i fremtiden. Selv om det helt sikkert er sandt i nogle tilfælde, så dukker der alligevel flere og flere færdigretter op på markedet, som har fokus på friskhed. Blandt andet har Danish Crown netop lanceret en serie af færdigretter med fersk kød og friske grøntsager. Holdbarheden er godt nok kortere, men kvaliteten er bedre!

2. Alle færdigretter er proppet med skidt

Masser af salt, sukker og tilsætningsstoffer – og ingen proteiner, fibre og fuldkorn. Det er nok nogle af årsagerne til, at færdigretter har fået sig et lidt blakket ry. For det er bestemt ikke alle færdigretter gennem tiden, der har indeholdt særlig meget næring eller været bare nogenlunde sunde. Men den tid er forbi. Faktisk er de nye færdigretter fra Danish Crown blevet nøglehulsmærkede, hvilket er din garanti for mindre fedt, salt og sukker og flere fibre og fuldkorn – og altså er de et sundere alternativ til de traditionelle færdigretter.

3. Man kan kun få kedelige færdigretter

Tørt kød og en trist rulle med boller i karry. Udvalget af færdigretter har ikke altid været lige stort, og derfor forbindes de nok stadig af mange med noget enormt usexet – og kedeligt. Men færdigretter er ikke længere, hvad de var engang, og nu kan du få alt lige fra klassisk dansk til sundhedsoptimerede varianter og spændende, udenlandske retter. Den nye lancering fra Danish Crown rummer også alt lige fra en asiatisk inspireret thai wok til en fajita risret med inspiration fra Mexico.

4. Alle ingredienser er importeret

Når man betragter færdigrettens mange komponenter, kan man måske hurtigt få en idé om, at retten er pakket i udlandet med ingredienser importeret fra mange forskellige lande. Men sandheden er, at flere og flere færdigretter er danskproducerede – blandt andet er kødet i de nye færdigretter fra Danish Crown både opdrættet, slagtet og pakket i Danmark.

5. Man kan ikke tillade sig at servere færdigretter

Jo! Selvfølgelig kan du det. Der er absolut ingen skam i hverken at købe eller servere færdigretter. Flere og flere prioriterer at bruge tid med familien eller på forskellige interesser frem for at stå i køkkenet, og med færdigretternes stigende kvalitetsniveau er der absolut ingen grund til ikke at springe over, hvor gærdet er lavest. Får du gæster på besøg, kan du hurtigt peppe dem op med en håndfuld peanuts og en skive lime, og så er der absolut ingen, der vil kommentere på, at du bruger tid på at nyde selskabet frem for at stå i køkkenet hele aftenen.

Frisklavede færdigretter fra Danish Crown

Med færdigretterne fra Danish Crown kan du få et frisklavet, familievenligt måltid på under 15 minutter. Kødet er dansk, og så er det allerede krydret og skåret, så du blot skal mikse det med det grønne tilbehør. Serien kommer i to varianter: Færdigretter, hvor både kød og grønt er i pakken, og nemme kødbakker, hvor kødet er skåret og krydret, så du blot skal tilføje dit favorittilbehør.

Serien er nøglehulsmærket og et sundere alternativ til traditionelle færdigretter, da produkterne indeholder mange fibre og fuldkorn og har et mindre indhold af fedt, sukker og salt – helt uden at gå på kompromis med den gode smag. Se mere her.