Hovedretter

Røget ørred på blomkålssuppe

Opskrifter: Få et skønt efterårsmåltid med denne cremede suppe - den er både mættende og himmelsk af smag

Røget ørred på blomkålssuppe (TID: 30 min.)

Ingredienser
1 blomkål
Olie til stegning
3 sardeller
1 spsk olivenolie
1½ l bouillon, evt. Herbamare
Salt, peber
100 g røget ørred
4 stilke frisk dild

LÆS MERE: Kast dig over kål, og find efterårets 6 bedste kålopskifter her

Fremgangsmåde
Rens blomkålen - kassér kun de beskadigede og meget grove blade. Skær kålen i mindre buketter.

Varm olie i en rummelig gryde.

Vend sardellerne rundt i olien, kom blomkålen ved og vend rundt et par min.

Hæld bouillonen på, kog op og lad suppen simre, til blomkålen er netop mør.

Blend suppen og smag til med salt og peber. Hæld suppen i tallerkener, pynt med ørredstykker og dild.

LÆS MERE: Har du blomkål i overskud, så prøv at sylte den i en Piccalilly-blanding, den kan nemlig holde sig længere, og smager fantastisk som tilbehør til f.eks. Pariserbøf eller Tartar

Læs mere om: