
Få tre lækre alternativer til årets julesalat

Julesalaten behøver ikke altid at ligne sig selv. Her får du tre bud, der er alternativer til den klassiske julesalat.
Foto: Stine Christiansen
Grønkålssalat med couscous, appelsin og valnødder
- 30 minutter
- 4 personer

Foto: Stine Christiansen
Det skal du bruge:
- 100 g valnøddekerner
- 100 g couscous
- 0,25 tsk. salt
- 150 g frisk grønkål
- 2½ appelsiner
- 8 soltørrede abrikoser
Appelsindressing:
- ½ økologisk appelsin
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. flydende honning
- Salt og peber
Sådan gør du:
Rist valnøddekernerne let gyldne på en tør pande. Tag dem af panden, og afkøl på en tallerken.
Hæld couscous i en skål, krydr med salt, og hæld 2 dl kogende vand over. Læg et låg eller en tallerken over skålen, og lad couscoussen trække i 10 minutter. Dryp lidt olie over couscoussen, og rør rundt i den med en gaffel. Afkøl.
Rib grønkålen af stilkene. Skyl og afdryp grønkålen, og hak den groft.
Pil appelsinerne, og skær dem i skiver. Skær abrikoserne i strimler.
Appelsindressingen: Riv appelsinskallen fint, og pres 2 spsk. appelsinsaft. Pisk appelsinskal, appelsinsaft, olie, citronsaft, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber.
Bland grønkål, appelsiner, couscous, abrikoser og dressingen sammen, og anret salaten på et fad. Knus valnødderne, og drys dem over salaten lige før servering.
Tip: Couscoussen er med til at give salaten ekstra fylde og kan byttes ud med f.eks. kogt perlespelt, bulgur eller quinoa.
Waldorfsalat med yoghurtdressing
- 25 minutter
- 4 personer

Foto: Stine Christiansen
Det skal du bruge:
- 3 æbler
- 300 g vindruer
- 6 stilke bladselleri
- 2 tsk. citronsaft
- 100 g valnøddekerner
Yoghurtdressing:
- 1½ dl græsk yoghurt 10 %
- 1 spsk. mayonnaise
- ½ tsk. dijonsennep
- 2 tsk. flydende honning
- 2 tsk. citronsaft
- Salt og peber
Til servering:
- 1 håndfuld brøndkarse
Sådan gør du:
Skær æblerne i tern og vindruerne i halve. Skær bladsellerien i tynde skiver. Vend æbler, vindruer og bladselleri sammen med citronsaft i en skål. Rist valnøddekernerne let gyldne på en varm og tør pande i ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og afkøl dem let.
Yoghurtdressingen: Rør yoghurt, sennep, honning og citronsaft sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Smag dressingen til med sukker og citronsaft, så den får en passende syrligsød smag.
Servering: Vend æbler, vindruer, bladselleri og de fleste valnøddekerner sammen med dressingen, og anret den i en skål. Pynt med de resterende valnødder samt brøndkarse.
Rødkålssalat med æbler, figner og granatæblekerner
- 25 minutter
- 4 personer

Foto: Stine Christiansen
Det skal du bruge:
- 300 g frisk rødkål
- 1 potte kruspersille
- 2 røde æbler
- 75 g tørrede figner
- 3 friske figner
- 1 granatæble
- 50 g hasselnøddekerner
Olie-eddike-dressing:
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. grov sennep
- 1 tsk. flydende honning
- Salt og peber
Sådan gør du:
Snit rødkålen fint. Hak persillen. Skær æblerne i tynde skiver. Skær de tørrede figner i skiver. Skær de friske figner i kvarter. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud og kassér de hvide hinder.
Rist hasselnødderne let gyldne på en tør pande, til hinderne løsner sig, og nødderne dufter. Tag dem af panden, og nulr de løse hinder af. Hak hasselnødderne groft.
Olie-eddike-dressingen: Pisk olie, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Bland rødkål, persille, æbler og figner sammen i en stor skål, og vend dressingen i.
Anret salaten på et serveringsfad, og top med granatæblekerner og hasselnødder.




