Annonce
Mad
24. oktober 2025

Sådan lærer du at sanke og at bruge dine urter, frugter og bær i maden

At sanke sine egne urter, frugter og bær gør spiseoplevelsen endnu bedre, fordi du selv har haft det hele i hånden og ved, hvor det stammer fra.
Af: Tina Brok Hansen
Sanketur og mad over bål med Sanketur.dk

Lær at finde og bruge vilde urter og bær på sanketur med eksperterne Nina Fay Christensen og Thomas Askov Jørgensen – fra skov til bål.

Foto: Tina Brok Hansen

Skovsyre, nælde, mjødurt, løgkarse, korsknap og sødskærmblade og -blomster er alt sammen noget, du kan finde i den danske natur. Sammen med mange andre urter, frugter og bær.

I udkanten af Gribskov på Sjælland ligger Solbjerg Engsø, som med sin frodighed er det perfekte sted at sanke. Her er vi mødt op sammen med 24 andre, for vi skal på sanketur med sanker Nina Fay Christensen og efterfølgende nyde en gourmetmiddag af de fund, vi har gjort os, tilberedt over bål.

Det står Nina og hendes mand, Thomas Askov Jørgensen, for. Sammen har de sanketure.dk.

Vil du læse videre?
Få adgang til artiklen med femina+, og få fuld adgang til stærke perspektiver og inspirerende indhold - for kvinder med noget på hjerte.

Vælg dit abonnement

Allerede medlem?

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.