
Osteria16 har lavet den kogebog, du skal ønske dig til jul

‘Easy Pasta’ fra Osteria16 er fyldt med simple, lækre pastaretter, som alle kan lave hjemme – hurtig madlavning med få ingredienser.
Foto: PR
Der er godt nyt til alle pastaelskende hjemmekokke, der fra i dag kan få fingrene i den bog, de har gået og ventet på – nemlig ‘Easy Pasta’, den nye kogebog fra folkene bag københavnerfavoritten Osteria16.

De lette pastaopskrifter er skrevet både på dansk og engelsk.
Foto: PR
Modsat kokkenes første to kogebøger ‘Osteria 16’ og ‘Osteria 16 No. 2’, der indeholder velkendte retter fra deres restauranter i København, er ‘Easy Pasta’ udelukkende proppet med pastaopskrifter, der – som navnet antyder – er meget lette at lave.
– Madlavning skal nogle gange bare være madlavning. Ikke noget med pincetanretninger og fine, foldede servietter, siger Emil Alsbo, der sammen med Morten Kaltoft åbnede den første Osteria 16 i 2014.
Det skal være energisk, intuitivt og sjovt at lave pasta, og derfor er det ofte ikke andet end de helt basale italienske ingredienser som parmesan, chili, hvidløg og en god olivenolie, der træder frem i mange af kogebogens 36 pastaretter, som enhver kan lave.

Foto: PR
Opskrifterne er skabt i restaurantkøkkenet, hvor Emil Alsbo og Morten Kaltoft har prøvet sig frem med forskellige kombinationer på blusset og ladet ingredienserne og pastaen føre an. Resultatet er blevet en uformel kogebog, der er overskuelig at række ud efter i en travl hverdag.
– Retterne kan laves med få ingredienser på kort tid og smager af meget, siger Emil Alsbo.
Foruden opskrifter er ‘Easy Pasta’ spækket med indbydende billeder af de italienske retter, der får maven til at knurre. Og så får man også kokkenes kyndige anbefalinger til restauranter rundt i landet, hvor man spiser godt.
Kogebogen udkommer i dag d. 12. november fra restauratørenes eget, nystiftede forlag, O16.

Foto: PR




