Annonce
Mad
13. november 2025

Osteria16 har lavet den kogebog, du skal ønske dig til jul

Folkene bag Osteria 16 er klar med deres tredje kogebog, der er fuld af simple pastaretter, enhver kan lave.
Af: Sigrid Conradsen Nielsen
easy pasta

‘Easy Pasta’ fra Osteria16 er fyldt med simple, lækre pastaretter, som alle kan lave hjemme – hurtig madlavning med få ingredienser.

Foto: PR

Der er godt nyt til alle pastaelskende hjemmekokke, der fra i dag kan få fingrene i den bog, de har gået og ventet på – nemlig ‘Easy Pasta’, den nye kogebog fra folkene bag københavnerfavoritten Osteria16.

https://imgix.femina.dk/2025-11-13/img-0843-1024x768.jpg

De lette pastaopskrifter er skrevet både på dansk og engelsk.

Foto: PR

Modsat kokkenes første to kogebøger ‘Osteria 16’ og ‘Osteria 16 No. 2’, der indeholder velkendte retter fra deres restauranter i København, er ‘Easy Pasta’ udelukkende proppet med pastaopskrifter, der – som navnet antyder – er meget lette at lave.

– Madlavning skal nogle gange bare være madlavning. Ikke noget med pincetanretninger og fine, foldede servietter, siger Emil Alsbo, der sammen med Morten Kaltoft åbnede den første Osteria 16 i 2014.

Det skal være energisk, intuitivt og sjovt at lave pasta, og derfor er det ofte ikke andet end de helt basale italienske ingredienser som parmesan, chili, hvidløg og en god olivenolie, der træder frem i mange af kogebogens 36 pastaretter, som enhver kan lave.

https://imgix.femina.dk/2025-11-13/img-0845-1024x768.jpg

Foto: PR

Opskrifterne er skabt i restaurantkøkkenet, hvor Emil Alsbo og Morten Kaltoft har prøvet sig frem med forskellige kombinationer på blusset og ladet ingredienserne og pastaen føre an. Resultatet er blevet en uformel kogebog, der er overskuelig at række ud efter i en travl hverdag.

Annonce

– Retterne kan laves med få ingredienser på kort tid og smager af meget, siger Emil Alsbo.

Foruden opskrifter er ‘Easy Pasta’ spækket med indbydende billeder af de italienske retter, der får maven til at knurre. Og så får man også kokkenes kyndige anbefalinger til restauranter rundt i landet, hvor man spiser godt.

Kogebogen udkommer i dag d. 12. november fra restauratørenes eget, nystiftede forlag, O16.

https://imgix.femina.dk/2025-11-13/img-0854-768x1024.jpg

Foto: PR

Lyt til podcasten ‘EJ EJ EJ!’ om 'Bachelor' hver torsdag aften der, hvor du normalt finder dine podcasts - eller herunder.

Annonce

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.