Annonce
Mad
11. november 2025

Skal en agurk i køleskabet eller opbevares ved stuetemperatur? Svaret kommer (måske) bag på dig

Hvordan skal en agurk egentlig opbevares? Få svaret her.
Af: Ida Amalie Ystmark
Hvordan skal agurken opbevares? 

Hvordan skal agurken opbevares? Få svaret her.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Nu hvor året nærmer sig sin afslutning, kan man kigge tilbage på en række madtrends, der har fyldt vores køkkenborde. Dubaichokolade, hytteost, chiapudding med mango og kokosmælk… listen er lang.

Blandt årets populære råvarer finder vi også agurken. Ifølge de norske medie KK.no er der i år solgt over 8,7 millioner agurker alene i Norge.

Med så mange købere kan det være godt at vide, hvordan man opbevarer den populære grøntsag korrekt. Skal den egentlig ligge i køleskabet eller er det bedre på køkkenbordet?

Om artiklen 

femina er en del af Aller Media Nordic, der er et nordisk mediehus. Derfor bringer femina.dk artikler i samarbejde med vores søstermedier KK i Norge og Femina i Sverige. Denne artikel blev første gang udgivet på kk.no, og derfor vil du i denne artikel møde en ekspert fra Norge. Artiklen er oversat og redigeret.

Opbevaring

Personligt er jeg først for nyligt begyndt at stille spørgsmål ved, hvorfor agurker ligger på køkkenhylderne i butikkerne. Hjemme hos mig er de nemlig altid blevet lagt i køleskabet. Man ser ofte bananer stå på køkkenbordet, men agurker? Sjældent.

Når butikkerne konsekvent placerer dem uden for køledisken, må der jo være en grund.

Annonce

Klikk.no har talt med Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver hos Oplysningskontoret for frugt og grønt (OFG). Hun forklarer, hvordan du bedst opbevarer agurken:

– Har du lige købt en agurk og ikke skåret i den, bør den ligge på køkkenbordet. Lægger du den i køleskabet fra starten, mister den både sprødhed og meget af den gode smag, siger Bogstrand Sagen.

Men at mange har troet, at agurk skal opbevares i køleskab, er måske ikke så mærkeligt. For i visse tilfælde bør den faktisk opbevares køligt:

Annonce

– Hvis du ikke planlægger at bruge resten af agurken inden for rimelig tid, bør den i køleskabet. Den ende, du har skåret i, kan dækkes med den originale emballage eller lidt plastfolie.

Lyt til podcasten ‘EJ EJ EJ!’ om 'Bachelor' hver torsdag aften der, hvor du normalt finder dine podcasts - eller herunder.

Annonce

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.