1 stor kage eller 3 små
Tid: 25 min. + hæve- og bagetid
Mørdej:
100 g koldt smør i tern
200 g hvedemel
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
2 spsk. koldt vand
1 sammenpisket æg til pensling
Fyld:
200 g brombær
100 g gedeost
Ca. 2 spsk. flydende honning
En kvist frisk timian
Galette med æble, brunet smør og ahornsflødeskum
Gnid smør, hvedemel og sukker sammen. Tilsæt salt og vand og ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet. Lad dejen hvile koldt 1 times tid, inden du ruller den ud til en cirkel på ca. 20 cm i diameter.
Tænd ovnen på 200°.
Læg brombær og gedeost skåret i skiver midt på dejen, så du kan folde kanten lidt op omkring fyldet. Dryp honningen og timianblade på toppen og pensl dejkanten med æg. Bag tærten nederst i ovnen i ca. 40 min.