5 fantastiske opskrifter med æg

Hovedretter

Æggekage med svampe

En hurtig og nem ret - som smager skønt!

TID: CA. 25 MIN.

Ingredienser:

400 g blandede svampe

1 løg

1 spsk olivenolie

1 spsk smør

5 æg

½ dl mælk

¾ tsk timian 

eller ¾ spsk frisk

½ tsk salt

¼ tsk peber

1 potte brøndkarse

TILBEHØR: 

Rugbrød

Fremgangsmåde:

Børst svampene rene og del dem evt. i mindre stykker. 

Hak og sauter løget i fedtstoffet i 5 min. på en mellemstor pande.

Øg varmen, hæld svampene på og steg dem med i 5 min. Tag ca. ⅓ fra til pynt. 

Pisk æg, mælk og krydderier sammen. Hæld det i panden og lad det stivne ved svag varme.

Løft af og til forsigtigt op i kanten af æggekagen med en palet, så flydende æggemasse kan løbe nederst og størkne. 

Top med stegte svampe og brøndkarse og server med rugbrød.

 
Læs mere om: