Forretter

Muslinger med urter

Smag på havet med en fantastisk opskrift på muslinger


Muslinger med urter (Tid: 30 min.)

Ingredienser
3 kg blå muslinger
2 nye gulerødder
3 springløg
2 spsk olivenolie
5 stilke bredbladet persille + ekstra til pynt
5 dl hvidvin
2 dl bouillon, grøntsags- eller fisk
2½ dl piskefløde
Friskkværnet peber
Brød

LÆS MERE: Få feriestemning i køkkenet med opskrifter fra middelhavet

Fremgangsmåde
Læg muslingerne i en stor skål med vand og salt.

Hæld vandet fra, og kassér de muslinger, der har åbnet sig eller er i stykker. Resten hældes i en stor skål og renses under rindende vand. Skrab og skrub hver enkeltvis og fjern det sorte skæg, de har siddet fast ved, og læg dem efterhånden i en anden skål med koldt vand.

Dup muslingerne tørre i et viskestykke.

Skær gulerødderne i små fine stænger og springløgene i skrå skiver.

Varm en stor gryde op med olien og rist muslingerne af. Kom urterne i, tilsæt vin og bouillon, læg låg på og lad muslingerne dampe et par min., til de åbner sig.

Tag muslingerne op med en hulske og hæld fløden i gryden, kog op, smag til, og hæld over de varme muslinger. Pynt med persille og servér med brød til at dyppe den cremede sauce op med.

LÆS MERE: Skal muslingerne være lidt stærkere, kan du prøve den asiatiske version med Thaidampede muslinger


Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.