Desserter

Is med hyldeblomst og citron

Hyldeblomst og citron er et godt par. Og i et iskoldt miks er de endnu bedre...


Hyldeblomst og citron er et godt par. Og i et iskoldt miks er de endnu bedre...



Ingredienser

Rigeligt til 8 pers.

9 øko citroner
1 dl sukker
4 past. æggeblommer
1 dl konc. hyldeblomstsaft (se opskrift nedenfor)
½ l piskefløde


Fremgangsmåde

Skyl citronerne, halver de 8 på langs og skrab citronkødet ud.

Pisk sukker og æggeblommer sammen til en luftig masse. Tilsæt revet skal fra 1 citron samt hyldeblomstsaft.

Pisk fløden stiv og vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet.

Fyld de tomme citronerskaller med flødemassen og skrab dem flade med en kniv.

Læg citronerne sammen igen parvis, og pak hver citron ind i husholdningsfilm.

Hæld resten af massen i en fryseboks og frys citronerne og isen i minimum 6 timer.

Inden servering halveres citronerne igen med en skarp kniv dyppet i varmt vand og serveres iskolde.


5 FANTASTISKE OPSKRIFTER MED HERLIGE HYLDEBLOMSTER


Hyldeblomstsaft Is med hylde-
blomst og citron
Løg- og hylde-
blomstkompot
Hyldeblomst-
marmelade
Hyldeblomst-
syltede rabarber






Læs mere om: