Desserter

Blåbærbjerge - hjemmelavet julekonfekt

Julekonfekt med tørrede blåbær, marcipan, kakao, hvid chokolade og kandiserede blåbær.

Blåbærbjerge - hjemmelavet julekonfekt

Ingredienser

20 g tørrede blåbær
250 g marcipan
1 spsk kakao
150 g hvid chokolade
Kandiserede blåbær
Sølvglimmer, her Hologram fra Specialkøbmanden

Prøv også appelsinkugler, der er perfekte som julekonfekt

Fremgangsmåde

Hak blåbærrene og ælt dem ind i marcipanen sammen med kakao.

Pres massen flad, ca. 1 cm høj, og skær ud i trekanter
eller form dem som små toppe/bjerge.

Sæt på køl i 30 min. og dyp dem i smeltet hvid chokolade
(se boksen nedenfor).

Drys med hakkede kandiserede blåbær og lidt sølvstøv.

TIP!
Læg den hjemme­lavede konfekt i små æsker med silkepapir,
og brug dem som værtinde- eller mandelgaver.

De kandiserede blåbær og sølvdrysset er fra Specialkøbmanden
til hhv. 35 kr. for 25 g og 38 kr. for 17 g.
Specialkøbmanden har al pynten, vi har anvendt her på siderne.

Læs også:

6 spiselige værtindegaver Juleguf i den sunde ende

Dyp i smeltet chokolade

Hvis du ikke vil risikere, at overtrækschokoladen bliver grå og mat, skal den tempereres:

Skrab chokoladen i fine flager med en skarp køkkenkniv. Kom totredjedele i en varmebestandig skål eller gryde og sæt den over vandbad. Opvarm chokoladen til maks. 50 grader for mørk og 40 grader for hvid, da den ellers let bliver grynet.

Tag gryden af varmen, tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen køle ned til 31 grader og varm den evt. op med en hårtørrer, hvis den bliver for kold. 31-33 grader er perfekt temperatur for dyppechokolade.

Køl evt. den dyppede konfekt ned udendørs gerne under et halvtag - og ikke i køleskabet.

 

Læs mere om: