
Tre stykker hjemmelavet konfekt, du rent faktisk gider at spise

Foto: Columbus Leth
Flødekarameller med valnødder
20 minutter + køletid
60 stk.
- 300 g sukker
- 150 g brun farin
- 100 g lys sirup
- 50 g glukosesirup
- 150 g smør
- 3 dl piskefløde
- 75 g valnøddekerner
- Smagsneutral olie
- Evt. flagesalt
- Sukkertermometer
Hæld sukker, farin, sirup, glukose, smør og fløde i en gryde, og lad det hele koge op.
Lad massen simre over middel varme under jævnlig omrøring med en træske i 30-50 minutter, til temperaturen når op på 123° (brug et sukkertermometer).
Hak valnødderne groft, og hæld dem i den varme masse. Smør en plasticform på 18 x 18 cm (den skal kunne tåle varme) med lidt olie, og hæld den varme masse i formen.
Lad karamellen sætte sig i et par minutter, og drys den med evt. flagesalt. Lad karamellen køle helt af i køleskabet, helst til næste dag.
Skær den i tern, når du skal bruge den. Den er blød og lækker i konsistensen, så den flyder lidt ud, men det er jeg vild med. Opbevar karamellerne i køleskabet.
Vil du gemme dem, kan du pakke dem enkeltvis i fedtpapir.
Tip
Opbevar karamellerne på køl, og skær dem ud, efterhånden som du skal bruge dem.

Foto: Columbus leth
Kaffetrøfler
25 minutter + trækketid
40 stk.
- 200 g mørk chokolade
- 1½ dl piskefløde
- 50 cl friskbrygget espresso
- 25 g blødt smør
- 1 knsp. salt
- 2 dl rent kakaopulver
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Varm fløden i en kasserolle til lige under kogepunktet, og tilsæt espresso.
Hæld den varme kaffefløde over chokoladen i en tynd stråle og lidt ad gangen. Rør rundt, så chokoladen smelter.
Rør smør i, og tilsæt salt. Rør rundt, til chokolademassen er glat og blank. Sæt massen på køl i ca. 30 minutter.
Form den til små, rustikke klumper med en teske, og vend dem i kakao i en dyb tallerken.
Sæt dem på køl indtil brug, og servér dem kolde.
Tip
Du kan vende trøflerne i kakao igen lige inden servering, hvis de trænger.

Foto: Columbus Leth
Pistacie-marcipankugler
40 minutter + ovntid + køletid
20 stk.
Pistaciemarcipan:
- 100 g mandler
- 100 g usaltede pistacienødder uden skal
- ½ dl agavesirup
- 1 knsp. salt
Pistaciekugler:
- 200 g mørk chokolade
- 100 g saltede pistacienødder uden skal
- Flagesalt
Pistaciemarcipan
Overhæld mandlerne med kogende vand i en skål, og lad dem trække i 5 minutter. Afdryp dem, og gentag.
Tænd imens ovnen på 175°. Smut skindet af mandlerne, bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og tør dem i ovnen i ca. 4 minutter.
Lad dem afkøle helt. Blend mandler og pistacier i en foodprocessor til fint mel. Tilsæt sirup og salt, til massen er akkurat til at samle med hænderne.
Form massen til en lille rulle. Pak den evt. ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i et par timer eller natten over.
Pistaciekugler
Form pistaciemarcipanen til 20-25 kugler. Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk kuglerne. Lad chokoladen sætte sig, evt. på køl.
Lun resten af chokoladen igen. Fyld den i en sprøjtepose, og sprøjt kuglerne med lidt chokolade.
Sæt 1 pistacienød fast på hver, og drys med en anelse salt på hver kugle.
Lad chokoladen sætte sig igen. Servér konfekten kold.
Tip
Du kan bruge sukkerlage i stedet for agavesirup. Lav en sukkerlage af 1 del sukker og 1 del vand. Kog det op i en kasserolle, til sukkeret er smeltet, og afkøl lagen. Sukkerlage er god til alt fra marcipan til drinks og kan opbevares på køl i flere måneder.

Foto: Columbus Leth
Denne artikel blev første gang bragt i SØNDAG 46/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:
Udvalgt indhold

Oplever du, at dem du dater, ikke ser dig som 'den eneste ene'? Psykolog afslører, hvordan du kan bryde mønsteret

Ibbi blev afvist ved lægen, selvom hun led af en kronisk sygdom: “Jeg blev overhovedet ikke hverken set, hørt eller forstået”
