![https://imgix.femina.dk/2024-12-09/Foto---Mikkel-Faurholt_TV-2.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-09/Foto---Mikkel-Faurholt_TV-2.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=125:125)
5 opskrifter på julegodter, du kan lave på under en time
![søndag_](https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-46-2022-havregrynscookies.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=414:548&crop=faces,entropy)
Foto: Colombus Leth
1. Havregrynscookies
![https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-46-2022-havregrynscookies.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-46-2022-havregrynscookies.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
30 minutter + Ovntid
30 STK.
Ingredienser:
- 200 g blødt smør
- 80 g sukker
- 80 g brun farin
- 1 æg
- 175 g hvedemel
- 80 g havregryn
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 100 g rosiner
Tænd ovnen på 180° varmluft. Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt æg, og pisk igen. Bland mel, havregryn, bagepulver, salt og rosiner sammen i en skål, og vend det i smørblandingen. Tril dejen til ca. 30 kugler, og læg dem på bagepapir på flere bageplader. Tryk dem lidt flade. Bag småkagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem helt på en bagerist.
![https://imgix.femina.dk/2024-12-09/Foto---Mikkel-Faurholt_TV-2.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-09/Foto---Mikkel-Faurholt_TV-2.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=125:125)
2. Appelsinsmåkager med mørk chokolade
![https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-46-2022-appelsin-smaakager-02.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-46-2022-appelsin-smaakager-02.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
40 minutter + ovntid
16 stk.
Ingredienser:
- 200 g koldt smør
- 2 spsk. usprøjtet appelsinskal
- 2 spsk. flormelis
- 225 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- Overtræk:
- 150 g mørk chokolade
Skær smørret i grove tern. Hæld smør, appelsinskal og sigtet flormelis i foodprocessoren, og blend ganske kort, til det næsten binder sammen. Bland mel og salt sammen i en skål, og sigt det i smørblandingen. Blend igen så kort som muligt, så du blot lige akkurat kan samle dejen. Rul dejen til 1 tyk pølse på ca. 18 cm. Pak den ind i bagepapir, og læg den i fryseren i mindst 30 minutter. Skær dejpølsen i ca. 16 stykker, og læg dem tilbage på frost i ca. 10 minutter. Tænd ovnen på 175° varmluft. Sæt småkagerne på en bageplade med bagepapir, og lad der være lidt mellemrum mellem kagerne. Bag småkagerne i ovnen 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle næsten af på bagepladen, og flyt dem derefter over på en bagerist, hvor de kan afkøle helt.
Overtræk: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Dyp de afkølede kager halvt i chokolade, og læg dem på bagepapir, så de kan størkne (sæt dem evt. på køl, så det går hurtigere).
3. Kransekagekonfekt med kirsebær
![https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-49-2022-Kransekage-konfekt.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-49-2022-Kransekage-konfekt.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
20 minutter + ovntid
14 stk.
Ingredienser:
- 250 g marcipan
- ½ dl æggehvider
- 2½ spsk. flormelis
- 14 syltede kirsebær
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk marcipan sammen med æggehvide og flormelis til ensartet og lind konsistens. Fyld massen i en sprøjtepose (evt. med stjernetylle), og sprøjt ca. 14 små, fine konfektstykker ud på en bageplade med bagepapir. Top med kirsebær, og bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne, men stadig saftige indeni. Afkøl helt, og servér dem kolde eller ved stuetemperatur.
![Gave](https://imgix.femina.dk/2024-12-05/ben-white-1ujXUwqLfO8-unsplash.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=125:125)
Her er 10 bud på en firkantet pakke under juletræet
4. Ingefærsmåkager med mørk chokolade
![https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-46-2022-ingefaersmaakager.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-46-2022-ingefaersmaakager.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
35 minutter + ovntid
35 stk.
Ingredienser:
- 150 g smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 50 g syltet ingefær (sukkersyltet)
- 100 g mørk chokolade
- 1 cm frisk ingefær
- 250 g hvedemel
- 1 spsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt allehånde
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 2 dl flormelis (til udrulning)
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør, sukker og farin sammen med en elpisker i en skål. Rør ægget i, men undlad at piske. Hak syltet ingefær og chokolade groft, og riv frisk ingefær fint. Vend det hele i dejen. Bland mel, stødt ingefær, kanel, kardemomme, allehånde, nelliker, bagepulver og salt sammen i en skål, og vend det i dejen. Tril dejen til ca. 25 kugler, og læg dem på bagepapir på 2 bageplader. Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vend de varme småkager med flormelis i en skål, og afkøl dem helt på en bagerist. Opbevar kagerne i det resterende flormelis i en kagedåse.
![https://imgix.femina.dk/2024-12-04/Tine_Gregory021.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-04/Tine_Gregory021.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=125:125)
Tine når kun lige at stige på flyet, så ringer hendes søn: "Den er helt gal"
5. Ingefærtrøfler
![https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-49-2022-Ingefaer-troefler.jpg](https://imgix.femina.dk/2024-12-10/louisas-koekken-49-2022-Ingefaer-troefler.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
20 minutter
35 stk.
Ingredienser:
- 20 g frisk ingefær
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- 50 g blød nougat
- 30 g syltet ingefær
- 1 knsp. salt
- 2 dl rent kakaopulver
Skrub ingefæren, og skær den i tynde skiver. Læg dem i en kasserolle, tilsæt fløde, og kog op. Hak chokoladen fint, og skær nougaten i tern. Hæld begge dele i en skål. Sigt den varme ingefær-fløde over chokolade og nougat a 2-3 gange, og rør rundt, så chokolade og nougat smelter. Hak den syltede ingefær fint, og bland den i massen sammen med lidt salt. Fyld massen i en plasticbøtte, og sæt den på køl natten over.
Servering: Skær trøflerne i ca. 35 små stykker, vend dem i en skål med kakao, og nyd dem kolde.
Denne artikel blev første gang udgivet i SØNDAG uge 49/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.
![Kvinde spiser chokolade](https://imgix.femina.dk/2024-12-09/20090130-102924-pf-3000x1998ma.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=125:125)