Desserter

Abrikostærte med bær

Tid: 30 min. + bagetidDej:200 g (3½ dl) mel125 g smør90 g (1 dl) sukker1 ægKagecreme:3 æg6 spsk sukker1½ spsk majsstivelse2 dl mælk½ tsk

Tid: 30 min. + bagetid

Dej:
200 g (3½ dl) mel
125 g smør
90 g (1 dl) sukker
1 æg

Kagecreme:
3 æg
6 spsk sukker
1½ spsk majsstivelse
2 dl mælk
½ tsk vaniljesukker
1 spsk smør
1 spsk piskefløde
1½ tsk cognac

Fyld:
½ kg frugt: abrikoser (evt. fra dåse), melon, nektarin, brombær, blåbær m.m.
3 spsk abrikossyltetøj

Hak mel, smør og sukker sammen i en foodprocessor eller skål, til det er godt smuldret. Kom et letpisket æg i og saml dejen hurtigt. Pak den i plastfilm og lad den hvile koldt ca. 1 time.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Drys lidt mel på bordet. Rul halvdelen af dejen ud til en rund plade og læg den i en tærteform med løs bund. Lad den hvile 10 min. Prik dejen og forbag tærtebunden 10-15 min.
Pisk æg og sukker til cremen sammen i en skål. Drys majsstivelsen i, mens der piskes. Bring mælken i kog over svag varme og hæld den langsomt i æggeblandingen. Kom det hele tilbage i gryden og pisk, indtil blandingen tykner, ca. 4 min. Bring den i kog og lad den koge 2-3 min.
Tag gryden fra varmen og tilsæt smør, vaniljesukker og cognac. Kom cremen i en skål, dæk den til og stil den i køleskabet.
Når den bagte tærtebund skal fyldes, fordeles cremen i bunden. Rens frugterne og skær dem ud. Begynd med store stykker frugt (her abrikos) og fyld ud med bær (her brombær).
Smelt syltetøjet med 1 spsk vand og pensl tærtefyldet med det.
Tip: Abrikostærten rækker til ca. 8 personer.