Hævetid: 12 timer + 1 time
Bagning: ca. 15 min.
Opskriften giver 2 baguettes
12 g gær
2½ dl kærnemælk
2 tsk salt
1 tsk honning
½ dl olie
100 g fuldkornsspeltmel
50 g hasselnøddekerner
50 g soltørrede tranebær
Ca. 300 g ølandshvedemel, sigtet Chiafrø
Rør gæren ud i kærnemælk og tilsæt salt, honning, olie og fuldkornsspeltmel.
Lad dejen stå i 15 min.
Tilsæt grofthakkede nødder og tranebær samt ølandshvede lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.
Læg den i en skål, dæk med husholdningsfilm og lad den stå 12 timer, men gerne natten over i køleskabet.
Del dejen i 2 aflange baguetter og tril dem i chiafrø, samtidig med at de formes. Læg dem på en bageplade, rids dejen og lad brødene hæve til dobbelt størrelse.
Spray eller pensl brødene med vand og bag dem ved 225 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og lyder hule, når du banker på undersiden.
Afkøl på rist, og nyd dem lune og friskbagte.