
Urtesalt
29. november 2011URTESALT
(2-3 små glas)
DET SKAL DU BRUGE
200 g skrællet knoldselleri
150 g pillede løg
100 g skrællet pastinak
3 fed hvidløg, pillede
1 laurbærblad, hakket
1 spsk. plukket timian, hakket
1 kg havsalt
Opskrift - sådan laver du urtesalt
Hak grøntsagerne helt fint i en foodprocessor, eller riv dem på et fint rivejern. Bland dem med det hakkede laurbærblad og den hakkede timian. Rør saltet i, og lad blandingen trække tildækket natten over.
Bred massen ud i en stor bradepande, og tør den i 12-15 timer ved 110° - eller til saltet er helt tørt. Lad det køle helt af.
Blend saltet i foodprocessoren, når det er helt tørt og afkølet.
Fordel saltet i skoldede, helt tørre glas, og opbevar det tørt og mørkt. Saltet kan holde sig utrolig længe, men vær opmærksom på at bruge rene skeer, når du tager af glasset.
TIP: Brug, hvad du har af urter, og hvad du bedst kan lide - gulerod, persillerod, salvie, kørvel, oregano, porrer.
FLERE OPSKRIFTER