
1. Skær fisken i 4 stykker, og fjern eventuelle ben. Læg fisken på bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 200°.
2. Tapenade: Blend oliven, pillet hvidløg, soltørrede tomater (afdryppede) og brød til en grov tapenade i en mini hakker. Tilsæt 1-2 spsk. af olien fra de soltørrede tomater, hvis tapenaden er for tør. Fordel tapenaden oven på fisken.
3. Læg et basilikumblad på hvert stykke fisk; dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
4. Grov mos: Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Lad ærterne koge med i gryden de sidste 5 minutter af kartoflernes kogetid. Riv citronskallen fint. Hak mynten. Hæld vandet fra kartofler og ærter, og mos dem til en grov mos sammen med citronskal, hakket mynte og smør. Smag til med salt og peber. Servér den grove mos til fisken.
Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto - Få opskriften her