Mad

Torsk med basilikum-kartofler

af Louisa Lorang 11. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er torsk med basilikum-kartofler. Få opskriften her

3 bagekartoflerlidt olivenolie½ bundt basilikum, hakketENDVIDERE:2 dl drænet yoghurt1 tsk. fintrevet citronskal1 spsk. citronsaftsalt400 g torsk i filet, uden skællidt olie til stegningflagesaltTILBEHØR:100 g blandet salatVask kartoflerne, og skær dem i både. Vend kartoflerne med lidt olie og salt, og bag dem i en 220° varm ovn i ca. 30 minutter, eller til de er møre indeni og sprøde udenpå. Afslut evt. med grill, hvis de ikke vil blive brune. Vend de varme kartofler med hakket basilikum.Rør imens yoghurten sammen med citronskal og citronsaft. Smag til med salt.Del fisken i to pæne stykker, og rist dem med skindsiden nedad i olie på en varm pande. Tryk fisken godt ned mod panden, til den "slipper", så skindet bliver sprødt over det hele. Steg den næsten færdig på skindsiden, tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege helt færdig på eftervarmen.Servér torsk med basilikum-kartofler, salat og citroncreme.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER