
Mad
Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon
23. juni 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Vandmelon i salaten giver en mild, sød og forfriskende smag. Her får du opskriften på thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon
Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon til 4 personer
Tid: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL FISKEFRIKADELLER500 g torsk, kuller eller lyssej1 æg1½ dl mælk170 g rejer1 rødløg1 fed hvidløgskal af 1 usprøjtet limefrugt2 spsk. friskrevet ingefærevt. 1 tsk. sambal oelekolie til stegning TOMATSALAT MED VANDMELON300 g vandmelon (renset vægt)1 agurk4 tomater1 bundt purløgsaft af 1 limefrugt2 spsk. olivenolie TILBEHØRris (beregn 1 dl rå ris pr. person) PRØV OGSÅ: Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsaOpskrift - sådan laver du thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon
1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken. 2. FISKEFRIKADELLER: Hak fisken groft, og blend den til fars i en foodprocessor – lad kun maskinen køre kortvarigt. Rør ægget i, dernæst mælken. Hæld farsen over i en skål. Hak rejerne, og rør dem i farsen. Pil og hak rødløg og hvidløg fint. Skyl og riv limeskallen. Rør løg, hvidløg, limeskal, ingefær og evt. sambal oelek i farsen. Form farsen til flade frikadeller. Opvarm rigeligt olie på en pande, og steg fiskefrikadellerne i 4-5 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. TOMATSALAT MED VANDMELON: Skær vandmelon i tern. Skyl agurken, og skær den i tern. Skyl og skær tomaterne i tynde både. Hak purløg groft. Bland det hele sammen i en skål. Dryp limesaft udover sammen med olivenolie. Bland salaten godt, og servér sammen med fiskefrikadeller og kogte ris.

Tirsdag: Pizza med broccoli og asparges - Få opskriften her
Torsdag: Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip - Få opskriften her
Fredag: Krydret bøf og bønnesalat med bacon - Få opskriften her