
Texasmad: Grillede østers de luxe
2. juli 2012Her vil en inkarneret østersspiser måske sige: "Ihhh hvor synd", men jeg tror godt, jeg tør love, at alle bliver glade for denne nemme luksussnack. Også dem, der normalt ikke spiser østers. Brug en grill eller en grillpande. Begge dele virker.
24 østers
100 g brødkrumme af hvidt toastbrød
100 g revet parmesan
60 g blødt smør
1 fed hvidløg, finthakket
1 stor håndfuld persille, hakket
200 g baconterninger, sprødristede
Kom østersene på en varm grill eller grillpande. Gril dem i 4-8 minutter, alt efter størrelse. Lad dem køle lidt, og åbn dem forsigtigt, så væden ikke går til spilde (det er meget nemmere nu, hvor de er døde). Rør imens brødkrumme, parmesan, hvidløg og persille sammen. Hæld væden fra østersene i blandingen; fordel blandingen i de åbne østers, og top med lidt bacon. Giv dem endnu en tur på grillen (forsigtig, så de ikke falder ned), denne gang under låg eller under grillen i ovnen ved fuld varme. Bare 1 minuts tid, eller til toppingen er gylden og sprød. Servér straks.
TIP: Jeg sætter mine østers på en bunke groft salt. Så står de stabilt, og det ser fint ud til servering.
FLERE OPSKRIFTER




JORDBÆR-
MARGARITA
(drink)
CEVICHE MED
TEQUILA
(let forret)
PULLED PORK
SANDWICH
(snasket hovedret)
LEMON MERINGUE PIE
(syrlig og sprød
dessert)