Mad

Teriyaki-oksekødssalat

af Louisa Lorang 27. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er teriyaki-oksekødssalat. Få opskriften her

Du kan købe teriyaki-sauce i større supermarkeder. Kan du ikke skaffe det, kan du bruge soja, lidt sukker og lidt revet ingefær.

100 g glasnudler300 g oksekød(filet eller mørbrad) i super tynde skiverlidt olie til stegning½ dl teriyaki-sauce1 tsk. sukker1 spsk. sesamfrø1 tsk. hakket chili

ENDVIDERE:100 g blandet salatsaft af 1 limefrugt2 spsk. olivenolielidt salt½ bundt forårsløg i tynde skiverlidt plukket mynte

Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem blive møre. Dræn vandet fra, og skyl dem forsigtigt i koldt vand.Sautér oksekødet i olie på en brandvarm pande. Kom teriyaki-sauce og sukker på, og lad det stege kort. Tag panden af varmen, og drys kødet med sesamfrø og lidt chili. Vend salaten med nudler, limesaft, olie og salt, og anret den med kødet oven på. Dryp også med dressingen fra panden. Top med forårsløg og mynte, og servér straks.Opskriften er til 2 personer

TIP: Salaten kan også laves med kylling.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag