svinemørbrad
Mad

Svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli

19. maj 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Sprøde kartofler, hvidløgsmayo og en god mørbrad. Så ved man, det er fredag igen!. Her får du opskriften på svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli

Svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli til 4 personer

Tid: 45 minutter. Ovntid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL SVINEMØRBRAD1 svinemørbradolivenolie til stegningsalt og friskkværnet peber BAGTE KARTOFLER700 g nye kartoflerolivenolie til smøring af ovnfad1 glas grønne oliven (evt. med mandler i)1 spsk. paprikasalt AÏOLI1½ dl god mayonnaise1 fed hvidløg1 forårsløg SALAT400 g små stilktomater1 romainesalat3-4 forårsløg1 spsk. rapsolie PRØV OGSÅ: Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto

Opskrift - sådan laver du svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli

1. BAGTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bland oliven og paprika i, drys med salt, og bag kartoflerne i ovnen ved 180° i 30 minutter. 2. SVINEMØRBRAD: Steg mørbraden på alle sider i olie på en (grill)pande. Tag den af varmen, og krydr med salt og peber. Sæt mørbraden i ovnen i de sidste 8 minutter sammen med kartoflerne. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det i tykke skiver. 3. AÏOLI: Rør mayonnaisen med knust hvidløg. Rens forårsløget, skær det i tynde ringe, og rør det i mayonnaisen. 4. SALAT: Skyl og halvér tomaterne. Skyl salaten, og pluk den i grove stykker. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Bland salaten, og dryp med olie. Servér sammen med mørbrad og bagte kartofler.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

fakta
madplan

Læs også