Svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli til 4 personer
Tid: 45 minutter. Ovntid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL SVINEMØRBRAD1 svinemørbradolivenolie til stegningsalt og friskkværnet peber
BAGTE KARTOFLER700 g nye kartoflerolivenolie til smøring af ovnfad1 glas grønne oliven (evt. med mandler i)1 spsk. paprikasalt
AÏOLI1½ dl god mayonnaise1 fed hvidløg1 forårsløg
SALAT400 g små stilktomater1 romainesalat3-4 forårsløg1 spsk. rapsolie
PRØV OGSÅ: Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto Opskrift - sådan laver du svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli
1. BAGTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bland oliven og paprika i, drys med salt, og bag kartoflerne i ovnen ved 180° i 30 minutter. 2. SVINEMØRBRAD: Steg mørbraden på alle sider i olie på en (grill)pande. Tag den af varmen, og krydr med salt og peber. Sæt mørbraden i ovnen i de sidste 8 minutter sammen med kartoflerne. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det i tykke skiver. 3. AÏOLI: Rør mayonnaisen med knust hvidløg. Rens forårsløget, skær det i tynde ringe, og rør det i mayonnaisen. 4. SALAT: Skyl og halvér tomaterne. Skyl salaten, og pluk den i grove stykker. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Bland salaten, og dryp med olie. Servér sammen med mørbrad og bagte kartofler.
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

Læs også
Mad
Svinemørbrad i fad med pikant-sauce