Mad

Svine-koteletter med rustik salsa romesco

af Louisa Lorang 15. november 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er svinekoteletter med rustik salsa romesco. Få opskriften her

4 tomater1 rød peberfrugt i kvarter1 rød chili, halveret og med eller uden kerner (efter smag)3 fed hvidløg med skal2 spsk. olivenolie50 g smuttede mandler1 tsk. flagesalt2 skiver lyst toastbrød1-2 spsk. citronsaft¼ dl olivenolieENDVIDERE:½ kg kartoflerolivenoliesalt2 store svinekoteletterlidt olie til stegningsalt og peberTILBEHØR:100 g blandet salat med olie og eddikeLæg tomater, peberfrugt, chili og hvidløg på bagepapir på en bageplade. Dryp med olie, og steg dem i en forvarmet ovn ved 200° med grill i 8-10 minutter, eller til skindet bliver godt mørkt. Tag det hele ud, og lad det køle lidt af.Blend mandlerne groft i foodprocessoren. Smut hvidløgene ud af skindet, og kom dem i foodprocessoren.Fjern skindet på tomater, peberfrugt og chili så godt, du kan. Kom grøntsagerne i foodprocessoren sammen med salt. Skær skorpen af brødet, smuldr brødet til krummer, kom dem ned til grøntsagerne, og blend det hele. Tilsæt olien lidt ad gangen. Smag til med citron og evt. mere salt.Kog kartoflerne, til de er akkurat færdige. Dræn vandet fra, og vend dem med lidt olie og salt.Rist koteletterne i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt og peber.Servér koteletter, ristede kartofler og salsa romesco. Giv salat til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER