https://imgix.femina.dk/media/18cabada0de44f20bb2ba8a3139d30cc.jpg
Mad

Stegte bønner og svampe

13. marts 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Det er virkelig krydderiblandingerne, der giver den rigtige indiske smag. Jeg har fået mange grøntsagsretter, der så ret ens ud, men som smagte meget forskelligt og skønt. Start med et lille stykke chili, og kom mere i, hvis du synes. Jeg brugte de meget små røde chilipebre.

(tilbehør til 4 personer)
KRYDDERI-MASALA:
1 tsk. friskrevet ingefær
½ lille rød chilipeber, finthakket
1 tsk. hele korianderfrø
3 hele nelliker
6 hele peberkorn
2 fed hvidløg
1 tsk. st. gurkemeje (eller 1 stykke frisk)

ENDVIDERE:
2 hakkede løg
2 spsk. olie
200-300 g champignoner skåret i mindre stykker
250-300 g friske grønne bønner skåret i mindre stykker
2 tomater i terninger
evt. ½-1 dl fløde
1-2 spsk. tomatpuré

Stød masalaen godt sammen i en morter. Gør alle grøntsagerne klar. Steg løgene i olien i en tykbundet gryde. Kom masalaen i, og rist den i 1-2 minutter. Kom svampe og bønner i, og lad det stege i 3-4 minutter. Kom tomater og puré og evt. fløde i. Lad det simre, til grøntsagerne er tilpas møre, men pas på, det ikke koger tørt/brænder på. Tilsæt evt. mere vand eller fløde. I Indien koger man grøntsagerne meget møre, men det behøver du ikke. Smag til med salt.

Kartoffelpandekager med røget laks

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også