

Stegt rødspætte med sommergrønt
24. juni 2010(2 personer)
2 store rødspætter
3 spsk. hvedemel tilsat salt og peber
rigeligt smør til stegning
GRØNTSAGSSAUTÉ:
6-8 nye små gulerødder
1 bdt. radiser
1 bdt. nye løg eller forårsløg
15 g smør
nippet persille
saft af ½ citron
salt og kværnet peber#
Rens fiskene, og tør dem godt. Vend dem i mel med krydderier. Lad dem ligge i 5 minutter, inden de steges i rigeligt smør. Stegetiden er 5-6 minutter på hver side efter tykkelse. Vend dem kun én gang.
Skrab gulerødderne, og halvér dem. Rens radiserne. Skær løgene i kvarter eller skrå stykker. Sautér det hele i lidt smør i 5-6 minutter, uden at det tager farve. Sluk, og vend citronsaft, krydderier og masser af persille i til sidst. Servér grøntsagerne til den nystegte fisk.
Jo friskere fisken er, jo sværere er det også at stege den, så hav tålmodighed, og vend den først, når den er færdigstegt.
RELEVANTE LINKS



