stegt laks
Foto: Columbus Leth

Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander

21. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Den stegte broccoli med cremefraichedressing egner sig også godt som tilbehør til andre retter eller bare som en sund snack. Her får du opskriften på stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander
4 personer
Tid i alt 30 min

STEGT LAKS

  • 600 g laks uden skind
  • 2 spsk. sesamolie til stegning
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • sesamfrø, gerne sorte

CREMEFRAICHEDRESSING

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. sesamolie
  • salt
  • lidt citronsaft

TILBEHØR

  • 200 g fuldkornsnudler
  • sesamolie til stegning
  • 3 spsk. sojasauce
  • ½ broccoli
  • sesamfrø, gerne sorte

TIL SERVERING

  • ½ bundt frisk koriander

1. Stegt laks: Steg laksen på alle sider i sesamolie på en pande. Skræl og riv ingefær fint. Pil og hak hvidløg fint. Drys ingefær og hvidløg på fisken. Tag fisken fra varmen, og drys med sesamfrø.

2. Cremefraichedressing: Rør cremefraiche og sesamolie sammen, og smag til med salt og citronsaft.

3. Tilbehør: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp i en sigte. Steg nudlerne i sesamolie på en pande. Vend halvdelen af sojasaucen i. Rens broccoli, og skær den i aflange stykker. Steg broccolistilkene i et par minutter i sesamolie på en anden pande. Hæld resten af sojasaucen over, og vend godt rundt. Drys med sesamfrø.

4. Servering: Anret laksen oven på nudlerne, og drys med plukket koriander. Servér med stegt broccoli og cremefraichedressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også