https://imgix.femina.dk/media/669570caeedc4b1f868e7e5c9e95195e.jpg
Mad

Stegt knurhane

6. november 2008
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Knurhane med tomat og artiskokker

4 knurhanefileter a 125-150 g
madolie til at stege i
havsalt og friskkværnet peber
ARTISKOKKER:
4-8 artiskokker eller to dåser med kogte artiskokker
vand
2 dl hvidvin
1 citron delt i både
2 stilke rosmarin
4 fed hvidløg
havsalt
ENDVIDERE:
4 tomater delt i både
2 stilke rosmarin
havsalt og friskkværnet peber
TOMATSAUCE:
2 spsk. olivenolie
2 bananskalotteløg skåret i fine terninger
6 fed hvidløg, finthakkede
8 gode tomater delt i kvarter
2 stilke rosmarin
havsalt og peber
2 dl grøntsagsbouillon
2½ dl piskefløde
Skær stilken af artiskokkerne, så der er 2 cm tilbage. Kog dem i vand og vin (der dækker helt) med citronbåde, rosmarin, hvidløg og salt i ca. 8 minutter, til de er bløde i enderne. Tag dem fra varmen, og lad dem afkøle i lagen. Spis evt. bladene som en lille snack med smør og salt. Skær artiskokhjertet i bunden af artiskokken fra, og vend i lidt olie sammen med de halve tomater og lidt rosmarin. Smag til med salt og peber.
Varm olien i en lille gryde, og sautér de to slags løg. Tilsæt tomater og rosmarin, og krydr med salt og peber. Tilsæt bouillon, og lad det hele koge sammen i et minut. Tag det fra varmen, fjern rosmarinstilkene, og blend saucen godt. Sigt den tilbage i den rengjorte gryde. Varm igennem sammen med fløden.
Steg fisken på en helt varm pande med skindsiden nedad, til den slipper panden let, vend den, sluk for blusset, og lad den stå og stege færdig på den varme pande. Anret artiskokker og halve tomater i dybe tallerkener, læg den sprødstegte knurhane over, og læg den krydrede sauce rundt om.
Opskriften er til 4 personer

Læs også