Den er i familie med gulerodskagen og får den samme saftige krumme. Squashkagen holder sig længe, og når ingen ser det, kan du smøre en skive med smør og juble af fryd. Her får du opskriften på squashkage med appelsinglasur
1 t og 0 min6 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
Squashkage
300 g squash
200 g smør
4 æg
200 g sukker
350 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
saft og skal af 2 usprøjtede appelsiner
ca. 2 dl flormelis til glasuren
evt. tørrede morgenfruer
1 rugbrødsform
Opskrift - sådan laver du squashkage med appelsinglasur
Tænd ovnen på 180°. Skyl squashen, og riv den groft på et rivejern. Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker, og pisk smørret i.
Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en anden skål, og sigt det i æggeblandingen. Rør squash og fintrevet skal af 1 appelsin i dejen.
Fordel dejen i den smurte rugbrødsform, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
Riv skallen af den anden appelsin fint. Pres saften af begge appelsiner, og rør saften sammen med flormelis til en tyk glasur.
Fordel glasuren over den afkølede kage, og pynt med appelsinskal og evt. tørrede morgenfruer.
Er du på udkig efter flere lækre opskrifter ligesom denne squashkage? Så ser med her: