
Sprød laksetærte
24. juni 20091 rulle butterdej (kølevare fra Wewalka)
1 fennikel i tynde skiver
1 spsk. olie
200-300 g frisk spinat
1 tsk. st. spidskommen
salt og peber
2 laksebøffer (250-300 g)
3 æg
2½ dl cremefraiche 9 % eller cremefine til madlavning 15 %
Pynt
purløg eller dild
Endvidere
en tærteform, firkantet eller rund og helst i metal med løs bund Rul tærtedejen ud i formen (papiret er bagepapir!). Skær fenniklen ud, og svits den på panden, uden den tager farve. Tag den op i en skål. Skyl og slyng spinaten, og sautér den hurtigt på panden, til den falder sammen (gør det ad et par gange). Bland den med fennikel, salt, peber og spidskommen, og fordel det på tærtebunden. Skær laksen i pæne terninger, og læg dem ovenpå. Pisk æggemassen sammen, og hæld den over. Løft lidt i spinaten med en gaffel. Bag tærten på nederste rille i en 200° varm ovn i 35-40 minutter. Køl tærten af, og pynt med dild eller purløg.
Se også:
Laks i orangesauce
Røget laks med appelsin og basilikum
Sprødstegt laks på urter