Mad

Spaghetti med kødboller og friske tomater

af Louisa Lorang 26. september 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er spaghetti med kødboller og friske tomater. Få opskriften her

400 g hakket gris og oksesalt og peber25 g revet parmesan2 spsk. rasp1 fed hvidløg, revet½ dl mælk1 ægolie til stegningENDVIDERE:250 g frisk spaghettisalt3 fed hvidløg i tynde skiver1 lille løg, hakketolivenolie1 dl hvidvin500 g små, modne tomater i terninger1 håndfuld basilikumbladesalt og peber50 g rucolalidt olie og eddikerevet parmesanSæt vand over til spaghettien.Rør kødet med salt, peber, parmesan, rasp, hvidløg, mælk og til sidst æg, og form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde. Steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.Kog imens spaghettien i kogende, saltet vand, til den er al dente.Sautér hvidløg og løg i olivenolie på en varm pande. Kom hvidvinen på, og lad den koge næsten væk. Kom tomaterne på, og lad dem varme med i et par minutter eller tre. Tag panden af varmen, og vend basilikum i. Smag til med salt og peber.Vend pastaen med en smule olivenolie, og top med tomatsauce, kødboller, og rucola vendt med olie og eddike. Top til sidst med revet parmesan.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER