https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/31/madsag-badehotel/mad3.jpg
Mad

Sommertorsk på blomkålspuré

31. juli 2012
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En sommerlig opskrift, der passer perfekt til de varme dage


Sommertorsk på blomkålspuré (Tid: 25 min.)

Ingredienser
1 blomkål
Salt, peber
800 g torskefilet eller -ryg
80 g smør
2-3 spsk piskefløde
1 dl bælgede ærter
Ærteskud

Fremgangsmåde
Del blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 15 min.

Skær fisken i 4-6 lige store stykker, drys med salt og peber og steg dem i 1-2 spsk smør på panden i ca. 2 min. på hver side, til fisken er fast i kødet.

Hæld vandet fra blomkålen, mos den groft med en gaffel og tilsæt 1 spsk smør og piskefløde. Smag puréen til med salt og peber.

Brun resten af smørret, ca. 70 g smør, på panden og lad det bruse af.

Anret blomkålspuréen med den stegte fisk ovenpå, dryp med brunet smør og pynt med friske ærter og ærteskud.

Tip

Torskerygstykker fås på frost i mange store supermarkeder.

LÆS MERE: Få inspiration til flere skønne opskrifter der bringer badestemningen med ind i køkkenet

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræ
fra Madam Stoltz.
299 kr.

>> køb HER

Vin-termometer
fra Bengt Ek Design.
249 kr

>> køb HER

Knivsæt fra Shun:
kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr.

>> køb HER

Læs også