
Sommertorsk på blomkålspuré
31. juli 2012
Sommertorsk på blomkålspuré (Tid: 25 min.)
Ingredienser
1 blomkål
Salt, peber
800 g torskefilet eller -ryg
80 g smør
2-3 spsk piskefløde
1 dl bælgede ærter
Ærteskud
Fremgangsmåde
Del blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 15 min.
Skær fisken i 4-6 lige store stykker, drys med salt og peber og steg dem i 1-2 spsk smør på panden i ca. 2 min. på hver side, til fisken er fast i kødet.
Hæld vandet fra blomkålen, mos den groft med en gaffel og tilsæt 1 spsk smør og piskefløde. Smag puréen til med salt og peber.
Brun resten af smørret, ca. 70 g smør, på panden og lad det bruse af.
Anret blomkålspuréen med den stegte fisk ovenpå, dryp med brunet smør og pynt med friske ærter og ærteskud.
Tip
Torskerygstykker fås på frost i mange store supermarkeder.
LÆS MERE: Få inspiration til flere skønne opskrifter der bringer badestemningen med ind i køkkenet
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.
Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop
Træfad i olientræfra Madam Stoltz.
299 kr.
>> køb HER
Vin-termometerfra Bengt Ek Design.
249 kr
>> køb HER
Knivsæt fra Shun:kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr.
>> køb HER