
Mad
Sommersandwich med avocado og hytteost
30. juni 2016af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Lynhurtig mad kan også være sund mad, som fylder vitamindepoterne op. Her får du opskriften på sommersandwich med avocado og hytteost
Sommersandwich med avocado og hytteost til 4 personer
Tid: 20 minutter DET SKAL DU BRUGE8 skiver groft toastbrød1 spsk. rapsolie2 modne avocadoer200 g hytteost1 spsk. karrysalt og friskkværnet peber1 bakke karse FENNIKELSALAT MED PÆRER OG RADISER1 fennikel1 bundt radiser2 pærer LIMEDRESSINGsaft af 2 limefrugter4 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber PRØV OGSÅ: En anden lækker sommersandwich kan være denne med parmaskinke og basilukum-mayo - få opskriften herOpskrift - sådan laver du sommersandwich med avocado og hytteost
1. LIMEDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. 2. FENNIKELSALAT MED PÆRER OG RADISER: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på mandolinjern. Rens og skær radisene helt tyndt, gerne på mandolinjern. Skyl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Skær pærerne i tynde både. Bland fennikel, pærer og radiser med limedressingen. 3. Pensl brødskiverne med olie, og rist dem på begge sider på en (grill)pande. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver på langs. Bland hytteost med karry, salt, peber og klippet karse. Fordel hytteosten på brødskiverne, læg avocadoskiver på, og top med fennikelsalat. Drys med lidt ekstra karse, og servér straks sandwich, enten åbne eller lagt sammen.

Onsdag: Kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella - Få opskriften her
Torsdag: Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler - Få opskriften her
Fredag: Grillpølser og melonsalat med blåbær og spinat - Få opskriften her