
Sønderjysk snysk med røget forel
7. juli 2010TID: 25 min.
Til 4 personer
Pørv også:
Blå kartoffelsalat med frisk tunJordbærsalatHindbær- og valnøddesalat med fetaSpidskålssalat med gorgonzola, valnødder og blåbærHindbær/yoghurt-is
Snysk:
100 g grønne bønner
2 gulerødder
8 grønne asparges
50 g smør
50 g mel
3-4 dl sødmælk
1 tsk revet muskatnød
Rosa peber
Desuden:
4 røgede foreller (400 gram)
8 radiser
1 bundt brøndkarse
Friskkværnet peber
Nip bønnerne, skræl gulerødderne og skær det nederste af aspargesene.
Skær alle grøntsagerne i terninger og kom det hele i en skål.
Smelt smørret i en gryde, drys mel i og rør det let sammen.
Tilsæt sødmælk og lad det koge op.
Spæd evt. til med lidt kogende vand, hvis saucen bliver for tyk og klæbrig.
Smag saucen til med revet muskatnød, salt og peber.
Hæld grøntsagsterningerne i saucen og varm den igennem i 1-2 minutter.
Anret lidt snysk på hver tallerken og læg en røget forel over.
Rens radiserne og skær dem i skiver på langs.
Pynt forellerne med radiser, brøndkarse og kværnet peber.