Sød kartoffelsuppe med grønkålspesto
Mad

Sød kartoffelsuppe med grønkålspesto

21. marts 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Den cremede, milde suppe får et ekstra spark smag fra pestoen med grønkål, salvie og mandler. Her får du opskriften på sød kartoffelsuppe med grønkålspesto
15 min4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ kg søde kartofler
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ l hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde

GRØNKÅLSPESTO

  • 100 g mandler
  • 100 g salvie
  • 1 dl olivenolie
  • 2 blade frisk grønkål
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron
  • 75 g parmesan
  • hvidvinseddike
  • salt

TIL SERVERING

  • 1 groft brød

Opskrift - sådan laver du sød kartoffelsuppe med grønkålspesto

1. GRØNKÅLSPESTO: Rist mandler på en tør pande. Tilsæt salvieblade og lidt af olivenolien, og lad det stege sammen med mandlerne, til salviebladene bliver sprøde. Tag panden af varmen. Rens grønkål, og riv bladene af stilken. Blend grønkålsbladene sammen med den resterende olivenolie, pillet hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn masse. Tilsæt revet parmesan, mandler og salvie, og blend igen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med hvidvinseddike og salt. 2. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget. Pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon på, og lad suppen simre i 15 minutter, til kartoffelternene er helt møre. Hæld fløde i gryden, og blend suppen med en stavblender, til den er cremet. Servér suppen med grønkålspesto og brød. TIP: Brug en færdigkøbt pesto, hvis det skal gå stærkt. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også