kulmule
Mad

Smørstegt kulmule med jordbærsalsa

21. juni 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Friske bær og honning i aftensmaden giver det skønneste sommermåltid, der næsten smager som slik. Her får du opskriften på smørstegt kulmule med jordbærsalsa
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kulmulefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til stegning

TILBEHØR

  • 1 kg nye kartofler

JORDBÆRSALSA

  • 200 g friske jordbær
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bakke feldsalat

Opskrift - sådan laver du smørstegt kulmule med jordbærsalsa

1. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. 2. JORDBÆRSALSA: Rens jordbær, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint. Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over. Vend rundt, og smag til med salt og peber. 3. Smelt smør på en pande. Krydr kulmulefileterne med salt og peber, og steg dem ved høj varme – først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden, indtil de er netop gennemstegte. 4. SERVERING: Skyl og tør feldsalat. Servér smørstegt kulmule med jordbærsalsa, feldsalat og kogte kartofler. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også