Opskrift - sådan laver du små tærter med mandelcreme og friske figner
1. Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det ud i melet – gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen hurtigt sammen på køkkenbordet, og saml dejen til en flad kugle. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter. 2. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær den i passende stykker, der passer ned i de små tærteforme. Læg dem i formene, og tryk kanterne på plads. 3. MANDELCREME: Tænd ovnen på 160°. Kør mandlerne til helt fint mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt smør, sukker, æg og vaniljekorn, og kør, til massen er ensartet. Fordel mandelcremen i tærterne. 4. FYLD: Skyl fignerne, skær dem i skiver, og læg dem oven på mandelcremen. 5. Bag tærterne i ovnen i ca. 20 minutter, til fignerne er let gyldne, og bunden er sprød. PRØV OGSÅ:
Rabarbertærte med vaniljecreme