
Små brietærter
7. september 20091 rulle butterdej
100 g brie
6 små faste gule eller røde tomater i tykke skiver
1 æg
150 ml cremefraiche 38 %
Fintrevet skal fra 1 lille økologisk citron
Havsalt og friskkværnet peber
Citrontimian
Tilbehør:
1 bakke salatskud
Havsalt, olivenolie, citronsaft og friskkværnet peber
Endvidere:
4 runde forme på 8 cm eller et stort tærtefad på 20 cm
Rul dejen ud, og fordel den i små forme eller i en stor tærteform. Pisk æg og cremefraiche let sammen, og krydr med citronskal, peber og lidt salt. Skær brien i 4 skiver, og læg en skive i hver form sammen med tomatskiverne. Hæld æggeblandingen ved, og pynt med lidt citrontimian. Bag tærterne midt i en 200° varm ovn, til de er gyldenbrune og hævet flot op - det tager 8 til 10 minutter. Lad tærterne afkøle lidt. Fyldet falder hurtigt sammen, men det skal det. Servér tærterne på lidt salatskud marineret med olivenolie, citronsaft, havsalt og friskkværnet peber.