https://imgix.femina.dk/media/2d6085967dfd4f99984a8de8d4853a7e.jpg
Mad

Små brietærter

7. september 2009
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Velsmagende og flot portionsanrettet forret med brie og tomat

1 rulle butterdej
100 g brie
6 små faste gule eller røde tomater i tykke skiver
1 æg
150 ml cremefraiche 38 %
Fintrevet skal fra 1 lille økologisk citron
Havsalt og friskkværnet peber
Citrontimian

Tilbehør:
1 bakke salatskud
Havsalt, olivenolie, citronsaft og friskkværnet peber

Endvidere:
4 runde forme på 8 cm eller et stort tærtefad på 20 cm

Rul dejen ud, og fordel den i små forme eller i en stor tærteform. Pisk æg og cremefraiche let sammen, og krydr med citronskal, peber og lidt salt. Skær brien i 4 skiver, og læg en skive i hver form sammen med tomatskiverne. Hæld æggeblandingen ved, og pynt med lidt citrontimian. Bag tærterne midt i en 200° varm ovn, til de er gyldenbrune og hævet flot op - det tager 8 til 10 minutter. Lad tærterne afkøle lidt. Fyldet falder hurtigt sammen, men det skal det. Servér tærterne på lidt salatskud marineret med olivenolie, citronsaft, havsalt og friskkværnet peber.

Læs også