
1. Rør revet marcipan og sukker sammen. Tilsæt ægget, og rør godt. Skær smørret i tern, og kom det i marcipandejen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den godt sammen. Smør tærteformene med smør eller olie, og fordel dejen i bunden af formene. Stil dem på køl.
2. Blåbærpuré: Bring blåbær i kog i en gryde sammen med sukker og kardemommekapsler. Lad bærrene småkoge, til de har konsistens som marmelade, og fjern kardemommekapslerne.
3. Tag tærteformene ud af køleskabet, og fordel en stor skefuld blåbærpuré oven på hver tærtebund. Bag tærterne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter.
4. Mascarponecreme: Rør mascarpone med flormelis, fintrevet citronskal og vaniljekorn. Servér helst tærterne, mens de stadig er lune, sammen med friske blåbær og mascarponecreme.