Ovnkartofler og schnitzel i feminas madplan
Mad

Schnitzel med ovnbagte kartofler

6. februar 2020
af Emma Martiny
foto Winnie Methmann.
En klassisk schnitzel skal laves fra bunden og steges i rigeligt smør. Servér den på gammeldags manér med kartofler og ærter. Her får du opskriften på schnitzel med ovnbagte kartofler
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 4 kalveschnitzler
  • 3 dl rasp
  • 1 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • Smør til stegning

OVNBAGTE KARTOFLER:

  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt

TIL SERVERING:

  • 300 g ærter fra frost
  • 100 g smør
  • 1 citron
  • 1 håndfuld kruspersille

Opskrift - sådan laver du schnitzel med ovnbagte kartofler:

Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Schnitzler: Hæld rasp i en skål. Slå ægget ud i en anden skål, og pisk det sammen med en gaffel. Bland mel og salt i en tredje skål. Bank kalveschnitzlerne lidt med hånden, og dup kødet tørt. Vend først schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Steg schnitzlerne i smør, til de er flot gyldne. Servering: Giv de frosne ærter et hurtigt opkog, så de tør op og bliver flot grønne. Servér schnitzel, ovnbagte kartofler og ærter med smør, citronbåde og persille.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

Mandag: Græsk linsesalat
Tirsdag: Enchiladas med pulled kylling
Onsdag: Nudler med asiatiske kødboller
Torsdag: Risotto med spinat og tigerrejer

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også