af Timm Vladimir. Udgivet første gang 6. august 2015
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på en frisk sangria. Sangria med vandmelon egner sig fortrinligt til danske sommerdage. Nemt og lækkert!
4 personer
Tid i alt 2 t og 15 min
Sangria
1 vandmelon (du skal bruge den udhulede melonskal samt ca. 500 g af melonkødet)
saft af ca. 2 appelsiner
1 flaske rødvin
150 ml Grand Marnier
2½ dl sukkersirup (se herunder)
SUKKERSIRUP
150 g sukker
150 g vand
evt. 1 stjerneanis
Opskrift - sådan laver du sangria med vandmelon
Sukkersirup: Bland sukker og vand i en gryde, og giv det et kort opkog, til sukkeret er smeltet.
Lad evt. en stjerne-anis koge med i gryden – det giver en dejlig lakridssmag. Afkøl siruppen helt.
Sangria: Skær toppen af vandmelonen, og udhul den. Brug gerne et parisiennejern, så du får fine melonkugler, ellers skærer du bare melonkødet i 1 cm store tern.
Pres saften af appelsin-erne, du skal bruge 1 dl friskpresset appelsinsaft.
Bland rødvin, appelsinsaft, Grand Marnier og sukkersirup i en stor skål, og lad vandmelontern/kugler trække heri i 1-2 timer på køl. Servér sangria i den udhulede melon.