salat
Mad

Salat med portobellosvampe og spicy dressing med ingefær og lime

2. juni 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
De store portobellosvampe kan steges lækkert sprøde og giver god fylde til salaten. Her får du opskriften på salat med portobellosvampe og spicy dressing med ingefær og lime
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 portobellosvampe
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 2 hjertesalater
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ dl olivenolie
  • saft og skal af 1 limefrugt
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt
  • 2 skiver rugbrød
  • 10 g smør til stegning

Opskrift - sådan laver du salat med portobellosvampe og spicy dressing med ingefær og lime

1. Rens portobellosvampene, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Pensl skiverne med olie, og steg dem gyldne på begge sider på en (grill)pande. Skyl og skær hjertesalater i tynde både på langs. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Anret salat og svampe på 4 tallerkener, og drys med peberfrugt.

2. SPICY SALATDRESSING: Rør olie med limesaft og fintrevet limeskal. Skræl og riv ingefær fint, og rør det i dressingen sammen med chiliflager og salt. Dryp dressingen over salaten på tallerkenerne.

3. SPRØDT DRYS: Smuldr rugbrødet til grove krummer. Rist krummerne sprøde i smør på en pande. Læg dem på fedtsugende papir, drys med salt, og fordel dem over salaterne. Servér straks.

TIP: Skrab evt. skrællen af ingefæren med en teske i stedet for at bruge en skrællekniv.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

Læs også