
Mad
Salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød
19. maj 2016af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En fyldig måltidssalat kan være lige det, man har lyst til en lun og lys aften. Her får du opskriften på salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød
Salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød til 4 personer
Tid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL SALAT MED GRILLET OST, AUBERGINE OG SPRØDE BRØD400 g ost egnet til at grilleolie til pensling og stegning½ aubergine½ squash5 stilke timiansalt og friskkværnet peber1 groft brød2 mini-romainesalater400 g store tomater1 glas sorte oliven med sten PYNTlidt timianblade PRØV OGSÅ: Salat med tigerrejer, grillet fersken, ærter og vaniljeolieOpskrift - sådan laver du salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød
Varm en (grill)pande op, og pensl den med lidt olie. Skær osten i små firkantede stykker, og steg dem på panden på begge sider, til de er gyldne. Skyl auberginen, og skær den i runde skiver. Skyl squashen, og skær den i aflange skiver. Læg squash og aubergine i en sigte, og drys med salt. Lad skiverne trække med saltet i 15 minutter. Skyl saltet af, og dup grøntsagerne tørre. Pensl med olie, og steg dem på begge sider, til de flot gyldne. Krydr med timian, salt og peber. Skær brødet i aflange skiver på skrå; pensl skiverne med olie, og steg dem på begge sider på en pande i ca. 2 minutter. Skyl og skær salat i tynde, aflange både. Skyl tomaterne, og skær dem i store tern. Bland tomater og salat med squash og aubergine. Anret salaten med stykker af ost, sorte oliven og timianblade, og servér med grillet brød.

Onsdag: Stegt laks med nudelsalat og avocado-wasabi-dip - Få opskriften her
Torsdag: Kyllingelasagne med grøn salat - Få opskriften her
Fredag: Svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli - Få opskriften her