https://imgix.femina.dk/media/5e7a4e3fa0724ae7965892d92bcabe80.jpg
Mad

Rygeost-tzatziki med sprøde grøntsager

29. juni 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En lækker, mild tzatziki med let smag af røg. Du kan lave den dagen før, ligesom grøntsagerne kun bliver ekstra sprøde, hvis du putter dem fugtige i plastposer eller bokse i op til et døgn før. Tzatzikien er også dejligt tilbehør til grillet kød eller store grillede rejer








(8-10 personer)
2 agurker
2 tsk. salt
1 bæger græsk yoghurt 10 %, 200 g
¼ rygeost eller 1 bæger 10 % røgost, 175 g
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk. hakket persille
friskkværnet peber
1 bladselleri i stængler
1 bdt. nye gulerødder i stave
1 bdt. friske grønne asparges
TILBEHØR:
ristet rugbrød eller lune flutes
Riv agurkerne, og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Pres al væden af, gerne i en sigte. Rør yoghurt og rygeost godt sammen med hvidløg. Vend agurkerne i sammen med hakket persille. Pas på, der ikke er for meget vand tilbage i agurkerne, så bliver tzatzikien tynd! Smag den til med peber, og evt. mere salt. Lad den trække koldt i mindst ½ time, men gerne længere. Laver du den dagen før, så vent med persillen. Skyl og ordn grøntsagerne, og stil dem koldt. Servér dem med tzatzikien og godt brød.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b1571a012ffa420780ac409feec78cbb.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/bf7e046c3ff848919f2eed36054ade43.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9bc6db15d82d4549ade6ae2bccf378a8.jpg

Læs også