
Rygeost-tzatziki med sprøde grøntsager
29. juni 2010
(8-10 personer)
2 agurker
2 tsk. salt
1 bæger græsk yoghurt 10 %, 200 g
¼ rygeost eller 1 bæger 10 % røgost, 175 g
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk. hakket persille
friskkværnet peber
1 bladselleri i stængler
1 bdt. nye gulerødder i stave
1 bdt. friske grønne asparges
TILBEHØR:
ristet rugbrød eller lune flutes
Riv agurkerne, og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Pres al væden af, gerne i en sigte. Rør yoghurt og rygeost godt sammen med hvidløg. Vend agurkerne i sammen med hakket persille. Pas på, der ikke er for meget vand tilbage i agurkerne, så bliver tzatzikien tynd! Smag den til med peber, og evt. mere salt. Lad den trække koldt i mindst ½ time, men gerne længere. Laver du den dagen før, så vent med persillen. Skyl og ordn grøntsagerne, og stil dem koldt. Servér dem med tzatzikien og godt brød.
RELEVANTE LINKS


