Mad

Rullesteg med rodfrugter

af Louisa Lorang 28. februar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er rullesteg med rodfrugter. Få opskriften her

(nok til 4 personer eller to dage)1 svineslag, ca. 1 kgsalt og peber2 spsk. plukket timian1 løg, hakket100 g tørrede abrikoser, hakkedekødsnorolie til bruning2 laurbærbladeevt. timianstilke bundet i buket2 dl hvidvin1 l hønsefond eller vand3-4 gulerødder i grove stykker3-4 persillerødder i grove stykker600 g kartofler i grove stykkerTILBEHØR:lidt plukket timiangroft brødFjern evt. noget af fedtet fra slaget, hvis der er meget af det, men ikke det hele. Bank kødet let med en kødhammer, til det har nogenlunde samme tykkelse over det hele. Krydr det med salt og peber, og fyld timian, løg og abrikoser på slaget. Rul det så stramt som muligt, og bind det sammen med kødsnor. Brun stegen i lidt olie i en varm stor gryde. Den skal være flot brun over det hele. Kom laurbærblade og evt. timianstilke i gryden, og hæld vinen på. Lad det koge op, og tilsæt derefter fond eller vand. Læg låg på, og lad stegen simre i 1 time.Tilsæt gulerødder, persillerødder og kartofler, og lad det hele simre i yderligere ca. 40 minutter, eller til både steg og rodfrugter er møre.Servér skiver af rullesteg med rodfrugter. Pynt med timian, og giv groft brød til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER