Mad

Rødspætte de luxe

af Louisa Lorang 19. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er rødspætte de luxe. Få opskriften her

Nem og dejlig fiskeret med rødspætte som også sagtens kan bruges som gæstemad. De søde porrer og den salte, sprøde topping er en weekend værdig.

Rødspætte til 2 personer:

4 rødspættefileterlidt smør1 dl brødkrumme1 håndfuld hakket persille½ dl revet parmesan1 spsk. smørsalt

Endvidere:

2 porrer1 dl kogende vand1 spsk. smørsalt

Tilbehør:

100 g blandet salatolivenolieæbleeddike500 g kogte kartoflercitronbåde

Sådan gør du:

Rør brødkrumme, persille og parmesan sammen. Rul rødspætterne sammen, og læg dem i et fad. Top dem med krummerne, lidt smør og salt, og bag fisken ved 175° i 10 minutter, eller til fisken er færdig.Skær porrerne i 5 cm lange stykker. Skyl dem grundigt, og damp dem i lidt kogende vand tilsat smør. De skal bare have 2-3 minutter under låg. Lad dem dryppe af.Servér rødspætte med porrer, blandet salat vendt med olie og eddike, kartofler og citron. Opskriften er til 2 personerTIP: Brug også gerne skrubbefileter istedet for rødspætte til retten.