https://imgix.femina.dk/media/a7ac143104504519bec415441b4882e0.jpg
Mad

Rodfrugttærte

1. september 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Rodfrugttærte med kartofler, persillerod, pastinak samt lækkert tilbehør med soltørrede tomater.

TID: 20 min. + ca. 45 min. bagetid

1 portion tærtedej (færdigkøbt)
Smør til formen

Fyld:
2 spsk olie
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
2 bagekartofler
¼ selleri
1 stor persillerod
1 stor pastinak
6-7 hakkede, bløde, soltørrede tomater
Salt, peber
Et drys timian
150 g revet ost

Tilbehør:
Tomatsalat med peberfrugter og løg, vendt i olie-eddikedressing

Skræl og riv kartofler og rodfrugter groft. Svits dem et øjeblik med løg og hvidløg i olie i en stegegryde eller wok. Krydr med salt, peber og timian.

Læg tærtedejen i en smurt springform. Fyld rodfrugtblandingen i dejen og bag den ved 160/180 grader (varmluft/alm. ovn) i 25 min.

Drys tærten med ost og bag den færdig i ca. 20 min.

Servér den med tomatsalat.

Læs også