
Rodfrugtchips med hvidløgsdip
12. november 2009Opskrift på rodfrugtchips med hvidløgsdip
Lav en portion sunde smagfulde chips af blandede rodfrugter. De smager allerbedst samme dag, de er lavet, men kan evt. lunes i ovnen med lidt olie. Spis dem med god samvittighed, og dyp i en stærk hvidløgsdip.
(4 personer)
1 persillerod
2 lidt store gulerødder
2 rødbeder
lidt olivenolie
groft salt
Dip:
1½ dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. olivenolie
1-2 fed presset hvidløg
salt og kværnet peber
ca. 1 spsk. hakket purløg
Skræl urterne, og skær dem i meget tynde skiver, det gøres bedst med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Bred dem ud på bageplader med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen ved 110° i 40-60 minutter. De skal krølle. Tag dem ud, og køl dem lidt af. Dryp med lidt olie, og giv dem 10 minutter mere i ovnen. Tag dem ud, og drys med groft salt. Rør ingredienserne til dippen sammen, og servér til. Chipsene er bedst samme dag. Er de blevet bløde, kan de lunes i ovnen.
Læs også: