Mad

Ristet sej på spinat-risotto

af Louisa Lorang 20. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er ristet sej på spinat-risotto. Få opskriften her

Jeg elsker risotto. Hvis du laver den på fuldkorns-risottoris, så beregn længere tilberedningstid og mere væde. Her er den lavet på gode, gammeldags hvide ris, der smelter på tungen.

2 dl risottoris1 lille løg, finthakket2 fed hvidløg, finthakkede1 spsk. smør til stegning2 spsk. olivenolie til stegning1 dl hvidvinca. 8 dl grøntsagsbouillon, varm150 g babyspinat, hakket100 g revet parmesansalt og pebermere parmesan

ENDVIDERE:300 g lyssej, uden skind og benlidt olie til stegningsaltcitronbådeevt. salat

Sautér ris, løg og hvidløg i smør og olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin, lidt ad gangen, og fortsæt derefter med den varme bouillon, til risene er cremede og stadig al dente. Kom spinaten i, og lad den falde sammen. Det tager bare 1 minut eller 2. Tilsæt parmesan, og smag til med salt og peber.Rist imens fisken i lidt olie på en varm pande. Steg den næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen; vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr med salt, og anret risottoen med fisken på. Servér straks med ekstra parmesan, citron og gerne salat.Opskriften er til 2 personer

Få inspiration til de næste ugers måltider her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag