Mad

Ristet kulmule og basilikum-mos

af Louisa Lorang 20. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er ristet kulmule og basilikum-mos. Få opskriften her

500 g nye kartofler2 spsk. smør1 dl lunet mælksalt2 håndfulde basilikum, hakketVINAIGRETTE:2 spsk. æbleeddike3 spsk. olivenolie1 tsk. sukker1 spsk. hakket løg, gerne skalotteløg25 g udstenede sorte oliven, hakkedeENDVIDERE:300-400 g kulmule uden skind og benolie til stegningflagesalt2 hjertesalater i både3 tomater i terningerSkrub kartoflerne, og kog dem i usaltet vand. Dræn vandet fra, og mos dem med et piskeris, men ikke for meget - mosen må gerne være rustik. Pisk smør og mælk i, og smag til med salt og hakket basilikum.Rør eddiken med olie og sukker; kom løg og oliven i, og smag til.Rist kulmulen i lidt olie på en varm pande. Lad fisken stege næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen, og vend fisken. Lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.Anret salat og tomater, og dryp med lidt af vinaigretten.Servér fisk med vinaigrette, mos og salat.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER